YMPÄRISTÖOHJELMA

Festivaalin järjestämisellä on suora vaikutus ympäristöön. FINFRINGE ry. on sitoutunut ympäristöystävällisiin käytäntöihin. Meille myönnettiin Ekokompassi sertifikaatti keväällä 2023.

FINFRINGE YMPÄRISTÖLUPAUS

Finfringe on esittävän taiteen festivaali ja osa tapahtumateollisuutta. Kasvava teollisuusala lisää jo pelkällä kasvullaan ympäristökuormitusta. Finfringe lupaa olla toimija, joka vähentää omalla toiminnallaan ympäristökuormitusta. 

Olemme perustamisestamme lähtien huomioineet ympäristöasiat mahdollisimman hyvin ja sitoutuneet tähän toimintatapaan sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Sitoutamme henkilökuntamme, esiintyjät ja yleisön mukaan samaan tavoitteeseen ympäristöohjelmalla.

 

#1 Sitoumuksemme

Meistä jokaisella on velvollisuus pienentää hiilijalanjälkeämme planeettamme ja itsemme hyväksi. Finfringe-festivaali osallistuu ilmastotalkoisiin sitoutumalla ympäristöystävällisiin käytäntöihin tapahtumatuotannossaan.

Finfringe pyrkii käyttämään kierrätystuotteita ja hyödyntämään paikallisosaamista.

Fringe-esitykset ovat jo itsessään ekotekoja niin aiheidensa, kuin myös kevyen infrastruktuurinsa puolesta, myös riisuttu voi olla runsasta. 

Huomioimme kestävän kehityksen markkinointimateriaalissa, toimistotyössä ja ajoneuvojen käytössä.

Rohkaisemme festivaalin taiteilijoita ja yleisöä sitoutumaan Ympäristövastuu-ohjelmaamme.

 

#2 Kierrätys 

Kaikki jätteemme lajitellaan. 

Pyrimme käyttämään kierrätettyjä, biologisesti hajoavia materiaaleja. Mietimme hankinnoissamme pitkäikäisyyttä ja uusiokäyttöä.

Hi-tiimin, eli vapaaehtoisten, sekä henkilökunnan työasut on niin ikään valmistettu kierrätysmateriaalista. 

 

#3 Pyrkimys paperittomuuteen 

Finfringe markkinoi ensisijaisesti digitaalisin keinoin. Esimerkiksi festivaalin ohjelmiston ja esitysaikataulun löytää helposti nettisivuiltamme, niin kotikoneella kuin matkapuhelimella. 

Myös e-lippujen myynti vähentää painomateriaalin määrää. Yhteistyökumppaninamme toimii paikallinen Eventio Oy. 

 

Kuva: Visit Turku/Seilo Ristimäki_Iloinen liftari Oy