YMPÄRISTÖOHJELMA

Festivaalin järjestämisellä on suora vaikutus ympäristöön. FINFRINGE ry. on sitoutunut ympäristöystävällisiin käytäntöihin.

#1 Sitoumuksemme

Meistä jokaisella on velvollisuus pienentää hiilijalanjälkeämme planeettamme ja itsemme hyväksi. FINFRINGE-festivaali osallistuu ilmastotalkoisiin sitoutumalla ympäristöystävällisiin käytäntöihin tapahtumatuotannossaan.

FINFRINGE pyrkii käyttämään kierrätystuotteita ja hyödyntämään paikallisosaamista.

Fringe-esitykset ovat jo itsessään ekotekoja niin aiheidensa, kuin myös kevyen infrastruktuurinsa puolesta -- myös riisuttu voi olla runsasta. 

Huomioimme kestävän kehityksen markkinointimateriaalissa, toimistotyössä ja ajoneuvojen käytössä. Vuonna 2020 suurin osa tavaran kuljetuksista tapahtuu lihasvoimalla. 

Rohkaisemme festivaalin taiteilijoita ja yleisöä sitoutumaan Ympäristövastuu 2020 -ohjelmaamme.

 

#2 Kierrätys 

Kaikki jätteemme lajitellaan. Ennen festivaalia toimitamme ulkomaalaisille esiintyjillemme infopaketin Suomen jätehuollosta. Esimerkiksi muovi- ja lasipullojen palautus panttia vastaan on normaali käytäntö meillä, mutta monissa maissa vieras järjestelmä. 

Pyrimme käyttämään kierrätettyjä, biologisesti hajoavia materiaaleja. Mietimme hankinnoissamme pitkäikäisyyttä ja uusiokäyttöä.

Hi-tiimin, eli vapaaehtoisten, sekä henkilökunnan työasut on niin ikään valmistettu kierrätysmateriaalista. 

 

#3 Pyrkimys paperittomuuteen 

FINFRINGE markkinoi ensisijaisesti digitaalisin keinoin. Esimerkiksi festivaalin ohjelmiston ja esitysaikataulun löytää helposti nettisivuiltamme, niin kotikoneella kuin matkapuhelimella. 

Myös e-lippujen myynti vähentää painomateriaalin määrää. Yhteistyökumppaninamme toimii paikallinen Eventio Oy. 

 

Kuva: Visit Turku/Seilo Ristimäki_Iloinen liftari Oy