TIEDOTTEET

Esittävän taiteen festivaali FINFRINGE pulahtaa marraskuun viileään veteen

Turku 13.5.2020

 

Vuoden 2020 FINFRINGE järjestetään 19.–21.11.2020 Turussa, Åbo Svenska Teaterissa. Festivaalilla nähdään kymmenkunta eri esitystä kolmesta eri maasta. “Sloganimme on tällä kertaa The COOLEST fringe ever, FINFRINGE in NOVEMBER! Ohjelmisto onkin tosi cool, tulevathan esitykset Suomesta sekä muista Pohjoismaista ja onhan marraskuussa jo aika viileääkin”, virnistää festivaalin brand manager Sauli Luttinen. 

Åbo Svenska Teaterin suurella lavalla nähdään kansainvälisesti tunnettu sarjakuvapiirtäjä/koomikko Hugleikur Dagsson, joka on esityksellään Hooligan naurattanut yleisöjä ympäri maailmaa. Myös viime vuoden yleisön suosikki Islannista, My Voices Have Tourettes, palaa Tiljaniin uudella materiaalillaan. Ruotsista tulee valloittavan sympaattinen Imago, tanssiesitys kehitysvammaisten Mosaik-teatterilta. “Ja monta muuta kiinnostavaa teosta esitystaiteen reunamilta. Lajeina nähdään teatteria, sirkusta, nukketeatteria, livekuunnelmaa, tanssia ja stand uppia”, toteaa festivaalin taiteellinen johtaja Sami Rannila.

Kaikki FINFRINGE:n esitykset ovat lyhyitä, enintään tunnin mittaisia. Syksyn uutuutena on tarjolla festivaalipassi, erikoislippu nimeltään Täyskasi, jolla pääsee kokemaan festivaalin jokaisen esityksen. “Esittävä taide ympäri maailmaa on ollut kevään ajan jäissä“ toteaa FINFRINGE:n toiminnanjohtaja Kristina Vahvaselkä. “Nyt on kuitenkin aika rikkoa tuota jäätä ja uskaltaa katsoa eteenpäin kevään peruutuksen jälkeen.” FINFRINGE on urbaani tapahtuma, joka näkyy piristävästi myös keskustan kaupunkikuvassa.

Koko ohjelmisto on julkaistu osoitteessa finfringe.fi. 

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Kristina Vahvaselkä
+358452039080
etunimi@finfringe.fi

.....

Toukokuun FINFRINGE2020-festivaali perutaan koronapandemian vuoksi

Turku 20.3.2020

 

FINFRINGE ry:n hallitus on päättänyt peruuttaa Turun toukokuisen (13.–17.5.) FINFRINGE2020-festivaalin. “Haluamme vastuullisina toimijoina seurata Suomen hallituksen linjauksia Covid-19-viruksen torjumiseksi ja täten luopua järjestämästä suurta kansainvälistä esittävän taiteen festivaalia. Haluamme suojella sekä FINFRINGE:n yleisöä että kaikkialta maailmalta tulevia taiteilijoita”, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Sami Rannila. 

Korvaavia päivämääriä etsitään syksylle 2020. ”Meillä oli – ja on – todella mahtava ja monipuolinen ohjelmisto luvassa. Yritämme kaikin tavoin saada islantilaiset koomikot, ruotsalaiset teatteriryhmät, suomalaiset tanssijat sekä kaikki muut hienot esitykset yleisön eteen”, kommentoi toiminnanjohtaja Kristina Vahvaselkä. Koko ohjelmisto julkaistiin maaliskuun alussa, ja siihen voi edelleen tutustua festivaalin sivuilta finfringe.fi 

Lisäksi huhti-/toukokuun vaihteeseen suunniteltu The Latebloomers Scotland! -kiertue siirtyy myöhempään ajankohtaan. 

Tässä vaiheessa haluamme kiittää tukijoita, yleisöä, vapaaehtoisia sekä yhteistyökumppaneitamme.

Pahoittelemme festivaalin peruuntumisesta koituvaa haittaa ja toivotamme niin kaikki taiteilijat kuin yleisömmekin takaisin FINFRINGE:n ääreen myöhempänä ajankohtana. Nykytilanne ei FINFRINGE-tiimiä lannista, vaan tulemme takaisin taas näyttävämpänä ja monipuolisempana kuin koskaan! 

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Kristina Vahvaselkä
+358400711237
etunimi@finfringe.fi