I'M NOT ENTIRELY HERE (CYBERSAD)

Tanssi

13.10.2021

18:30

Åbo Svenska Teater - Studionäyttämö

14.10.2021

18:30

Åbo Svenska Teater - Studionäyttämö

Kesto: 55 min

Kieli: Englanti

Suositus: 14+

Ryhmä: Tiia Kasurinen

Maa: Suomi

Esiintyjät: Tiia Kasurinen

Lisäksi: Koreografia ja esitys: Tiia Kasurinen Valosuunnittelu: Sofia Linde Äänisuunnittelu: Olli Lautiola Pukusuunnittelu: Annukka Havukumpu

Kuvaus:

I'm not entirely here (cybersad) on tanssiteos, joka inspiroituu identiteetin, sukupuolen, Internetin ja surullisuuden teemoista. Zodiak Stagella syyskuussa ensi-iltansa saava teos purkaa esitystaiteen keinoin internet-ilmiöitä, trendejä ja kyberilmaisua. Mistä Internet-identiteetit ja niiden tulkitseminen koostuu? Miten ne näyttäytyvät Internetin ulkopuolisessa maailmassa? Miten sukupuolta ja seksuaalisuutta ilmaistaan sosiaalisessa mediassa? Miten kyberkeho liikkuu? Teos esittelee maskeerauksen, liikkeen ja puvustuksen keinoin hahmon, jonka ulkomuoto on inspiroitunut koreografin sosiaalisen median algoritmeistä. Virtuaalimaailman performansseista koottu hahmo - vaikutteinaan mm. YouTube-tutorialit, Kardashian-realitytähdet, drag-estetiikka, Instagram ja “meemit” - asettuu lavalle tarkoituksenaan tutkia virtuaalisten ja jokapäiväisten tilojen sekä identiteettien kohtaamista. Miten hahmo kohtaa yleisönsä?

I’m not entirely here (cybersad) pyrkii tanssin ja esitystaiteen avulla kehollistamaan otteen nykyhetkestä ja post-sosiaalisen median ajasta.

Huom! Esitys sisältää vilkkuvia valoja ja kovia ääniä, jotka voivat laukaista epilepsia tai migreeni kohtauksen!

Irmeli Haapasen juttu esityksestä Turun sanomissa 13.10.2021 (Digi 11.10.2021).

Eleonoora Riihisen juttu esityksestä Helsingin Sanomissa löytyy täältä.

Tukijoiden logot