KORPPIPÄINEN MIES

Teatteri

15.10.2021

19:15

Åbo Svenska Teater - Studionäyttämö

16.10.2021

13:00

Åbo Svenska Teater - Studionäyttämö

Kesto: 75 min

Kieli: Suomi

Suositus: 13+

Ryhmä: Kuroa kollektiivi

Maa: Suomi

Esiintyjät: Kati Keskihannu

Lisäksi: Ohjaus: Merja Pöyhönen Käsikirjoitus: Kati Keskihannu Korppipäinen mies -lastenkirjan kuvittaja-kirjailija: Enna Airik Projisoinnit/animaatiot: Kristina Laine Tanssija videolla: Jouni Järvenpää Sävellys/äänisuunnittelu: Henri Kivistö Nukenrakennus: Maija Westerholm Pukusuunnittelu- ja valmistus, tarpeistonvalmistus: Tytti Nieminen Lavastus: Kati Keskihannu, Tytti Nieminen Valosuunnittelu: tekninen työryhmä Dialogisti: VV Sivén Valokuvat, käsiohjelma, traileri: Marcus Lindén

Kuvaus:

Hiljaisuus ei palvele ketään. Hiljaisuus mahdollistaa rikoksen.

Kauhisteletko uutisia? Vetäydyt kavahtaen kauemmaksi? Silti ja juuri siksi, koe tämä. Naurat, itket, hämmennyt, suutut, herkistyt, ymmärrät, aktivoidut. Lasten Me Too -kampanja on aikuisten asia.

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on aihe, jota ympäröi vahva vaikenemisen kulttuuri. Mikään ei kuitenkaan muutu hyssyttelemällä. Pahimmillaan hiljaisuus rikkoo lisää - jättää uhrin ja läheiset ilman tarvitsemaansa terapiatukea ja suojelee seksuaalirikoksen tekijää.

Järkälemäisellä otteella vaiettuun aiheeseen tarttunut teatterintekijä Kati Keskihannu on työryhmineen luonut aiheesta näyttämösooloteoksen, joka ei jätä kylmäksi. 

Korppipäinen mies perustuu tutkimustietoon, haastatteluihin ja Enna Airikin kirjaan. Se on yhdistelmä perinteistä teatterikerrontaa, tanssivideota, nukketeatteria ja animaatiota. Teos kuljettaa katsojan älystä tunneälyyn ja takaisin. Tulkitsee ja nostaa monikerroksisesti ja timanttisen tarkkanäköisesti esiin sen mikä pirstaleina peilikuvan taakse kätkeytyi. Tarinan siitä, kun elämä meni rikki ilman lapsen omaa syytä. Ja mitä sitten tapahtui. Ja miten sen voisi muuttaa.

Tämä teos huutaa, koska jonkun täytyy. Unohtamatta kuitenkaan, että tärkeintä on kohtaaminen, turva, lohtu ja toivo; vaikeistakin asioista on mahdollista toipua ja ketään ei jätetä yksin. 

Rikotaan hiljaisuus. Ei anneta sen rikkoa lasta.

K13

#rikotaanhiljaisuus

Tukijoiden logot