H.C.-poeettinen kohtaaminen Englannissa

Teatteri

19.11.2020

19:30

Åbo Svenska Teater - Studionäyttämö

21.11.2020

18:30

Åbo Svenska Teater - Studionäyttämö

Kesto: 70 min

Kieli: suomi, englanti, tanska

Suositus: -

Ryhmä: H.C.-poeettinen kohtaaminen Englannissa

Maa: Suomi

Esiintyjät: Timo Väntsi, Raimo Karppinen, Kari Mäkiranta

Lisäksi: Ohjaus ja käsikirjoitus: Marja Susi Musiikki: Kari Mäkiranta Valosuunnittelu: Jarkko Forsman Puvustus: Mervi Kuittinen Nuket: Timo Väntsi

Kuvaus:

Kesä 1857: kaksi maailmankuulua kirjailijaa kohtaa, kun brittiläinen Charles Dickens kutsuu kauan odotetun vieraan, tanskalaisen runoilija H.C. Andersenin luokseen kesäasunnolleen. Kumpikin herroista elää tuotteliasta aikaa julkisuuden valokeilassa iloisesti paistatellen. Kuuluisat kirjailijat ihailevat suuresti toistensa tuotantoa. Andersen laskeutuu meluisan mielikuvitusmaailmansa sekä luomiensa hahmojen kanssa taloon kuin pieni, eksynyt pyrstötähti. Hän ripustautuu Dickensin perheeseen, joka natisee uhkaavasti liitoksissaan. Kummankin taiteilijan monimutkaiset persoonat ja sekavat elämäntilanteet vyyhtiytyvät piinallisen pitkäksi venyvän vierailun aikana.

Nukketeatterillinen näytelmä pohjautuu Andersenin ja Dickensin väliseen kirjeenvaihtoon ja aikalaiskuvauksiin. Livemusiikki, nuket ja Andersenille tunnusomaiset paperileikkaustyöt vievät katsojan matkalle kahden kirjailijan mielenmaisemiin.

Turussa 2020 keväällä loppuun myydyille katsomoille esitetty ihasteltu, runolliseksi keitaaksi ja kirjalliseksi kirjoneuleeksi kehuttu esitys on nyt nähtävissä myös FINFRINGE festivaalilla.

Tukijoiden logot