BLONDIT

Tanssi

13.05.2020

18:30

Turun Kaupunginteatteri - Pieni näyttämö

Kesto: 45 min

Kieli: suomi

Suositus: -

Ryhmä: Michaela-The Queen of Fucking Everything & Go Go Dance Group Hot Tubes

Maa: Suomi

Esiintyjät: Michaela-The Queen of Fucking Everything(Laura Pietiläinen), Joonas Lampi, Paula Tuovinen, Elina Hauta-aho, Linda Priha, Lauri Antti Mattila.

Lisäksi: Koreografi: Laura Pietiläinen, Paula Tuovinen Stylisti: Joonas Lampi Valaistus & tilasuunnittelu: Mikko Hynninen Videosuunnittelu: Juhani Haukka Alkuperäinen musiikki: Lotta Wennäkoski Residenssi: Saaren kartano Tuotanto: Zodiak-Center for New Dance, Laura Pietiläinen, Paula Tuovinen Valokuvat: Katri Naukkarinen

Kuvaus:

Blondit on Michaela - The Queen of Fucking Everythingille ja Go Go Tanssiryhmä Kuumille Putkille kierrätetty versio Paula Tuovisen sooloteoksesta Blondi vuodelta 2000. Blondit on alkuperäiskoreografiasta inspiroitunut kierrätysversio, joka ottaa vapaasti omat uomansa ja muotonsa.

Paula Tuovisen alkuperäisteos käsitteli valkoiseen naiseen liitettyjä mielikuvia, naista luontona, lapsenkaltaisena ja vitsinä. Tässä versiossa Michaela & Kuumat Putket räjäyttävät käsityksiä ja ilmaisuja blondiudesta nostaen keskiöön vapauttavan hulluttelun ja tietoisen bimboilun. Esitys saa inspiraationsa kaikesta pöljästä.

Michaela on koreografi ja tanssija Laura Pietiläisen sielun voimahahmo, joka ammentaa universumin mittaamattomista, voimallisista ja hellivistä energioista ja luo tanssiesityksiä näiden energioiden johdattelemana, emansipoiden kaiken eteen tulevan.

Paula Tuovinen antoi Michaelalle vapaat kädet muuntaa liikemateriaalinsa ja kokonaisesityksen Michaelan sisäisen bimbon viemänä, mutta työskentely säilyi silti työryhmäkeskeisenä. Michaelaa inspiroivat erityisesti bimbous vapauttavana aspektina ja emansipaationa. Laura Pietiläinen, Joonas Lampi, Paula Tuovinen ja esityksen kolme muuta esiintyjää Elina Hauta-aho, Linda Priha ja Elisa Tuovila kuuluvat Go Go Tanssiryhmä Kuumiin Putkiin, jossa toimii kymmenisen tanssitaiteilijaa vapaasti varioituen. Kuumat putket on tutkinut aiemmissa teoksissaan JUST Queens (2013) ja Divine (2015) naiseutta ja yleensä sukupuolta eri kulmista: henkilökohtaisesti, riskirajoilla, outoudella ja tuttuudella revitellen.