KILJAISE ENNEN KUIN TIPAHTAA

Sirkus

19.11.2020

18:00

Åbo Svenska Teater - Studionäyttämö

20.11.2020

18:00

Åbo Svenska Teater - Studionäyttämö

Kesto: 50 min

Kieli: sanaton

Suositus: 6+

Ryhmä: Lumo Company

Maa: Suomi

Esiintyjät: Sini Napari, Kanerva Keskinen

Lisäksi: Tuotanto: Lumo Company Valosuunnittelu: Jaakko Sirainen Puvustus: Hilla Ruuska

Kuvaus:

Kumpi on tärkeämpää: ystävyys vai voitto?
Entä oma tila vai yhteinen aika?
Saako huijata, jos siitä ei jää kiinni?
Entä miten rock’n roll liittyy tähän kaikkeen?

Teoksessa seurataan kahden yksilön välistä kisailua ja sitä kuinka erilaiset tahdonsuunnat törmäävät ja limittyvät keskenään. He haastavat sekä toisiaan että sisarussuhdettaan erilaisilla näkemyksillään siitä kuka saa kunnian ja kenen työpanos jää toisen varjoon. Tasapainoilu yhteisen tekemisen ja oman rauhan välillä horjuttaa siskosten arkea.

Jongleerausrenkaat pyörivät ohuella vaijerilla nuorallatanssijan tasapainoillessa sen päällä ja ilmassa lentävät renkaat pujottelevat vaijerilla tanssivien jalkojen lomassa. Toisiinsa kietoutuneet renkaat ja määrätietoiset askelkuviot maalaavat jonglöörille ja nuorallatanssijalle oman maailman, jossa nuorallatanssijan polulle osuvat renkaat luovat sekä esteitä että uusia mahdollisuuksia. 

Kiljaise ennen kuin tipahtaa on ensi-iltansa vuoden 2020 alussa saanut nykysirkusesitys, jossa nuorallatanssija ja jonglööri yhdistävät osaamisensa. 

Esiintyjät tuovat sirkuskentälle uusia oivalluksia ja haastavat itseään yli lajirajojen. Esitys pohjautuu visuaalisuuteen, näyttävään lajeja yhdistävään sirkustekniikkaan ja kahden yksilön väliseen kisailuun. 

Tukijoiden logot