Eternal return

Tanssi, Musiikki, Fyysinen tanssiteatteri

ke 11.05

19:00

Åbo Svenska Teater - Päänäyttämö

to 12.05

19:00

Åbo Svenska Teater - Päänäyttämö

Kesto: 50 min

Kieli: Suomi, englanti

Suositus: -

Ryhmä: THAR BE DRAGONS

Maa: Suomi

Esiintyjät: Annamari Keskinen, Ryan Mason, Meriheini Luoto

Työryhmä: Annamari Keskinen (Konsepti ja ohjaus, teksti), Meriheini Luoto (Sävellys ja äänisuunnittelu), Kaj Mäki-Ullakko (Miksaus ja äänisuunnittelu), Ryan Mason (Teksti), Jukka Huitila (Valot), Aino Koski (Lavastus), JoJo-Oulun Tanssin Keskus & THAR BE DRAGONS (Tuotanto)

Kuvaus: Eternal Return on kumma matka. Se on hehkuva hybridi, jossa tarkastellaan
esiintyjien sisäisiä ja välisiä jännitteitä ja jossa tulevaisuuden maisema suodatetaan menneisyyden linssin läpi. Kuvittele voivasi katsella vanhempaa itseäsi nuoruutesi silmin tai pohtia elämän kummallisuuksia huonekasvin näkökulmasta lapsuutesi pölyisessä olohuoneessa. Thar Be Dragons:n kokoillan teos pohtii käsitettä ikuinen paluu, jonka mukaan aika on syklinen ja jossa tapahtumat toistuvat itsensä kaltaisina aina uudelleen ja uudelleen.

Pystymmekö vilpittömästi rakastamaan elämää kaikilla sen osa-alueilla ja kenties kantamaan tekojemme seuraukset äärettömästi? Tapahtumat ottavat paikkansa jossain elämän ja kuoleman välillä, odotushuoneessa, missä kertomukset itsessään avautuvat toistuvasti ja hämmästyttävästi kompastuen olemassaolon ihmeellisyyksiin.

Thar Be Dragons:n pitkäaikainen koreografinen tutkimus ruumiillisuuden ja ajan rajapinnoilla saa jatkoa tässä filosofisessa science fiction esityksessä.

HUOM. Valoaroille katsojille: Esitys sisältää vahvoja valoja (strobovalo).

Tukijat:
Alfred Kordelinin säätiö, Jojo Oulu Dance Centre, Jenny ja Antti Wihurin säätiö, TAIKE Dance All Year Long, Shawbrook, Tanssin Talo

Tukijoiden logot